individuell Sorgbearbetning

Individuell Sorgbearbetning, ett handlingsprogram för egen känslomässig läkning efter dödsfall, separationer och andra förluster. Tiden läker alla sår. Var stark för barnens skull. Livet går vidare. Klyschorna kring sörjandet är många, men inte verksamma. 

SORG

Att känna sorg när man är med om en förlust är normalt och naturligt. Däremot saknar de flesta av oss kunskap om hur man genomför ett sorgearbete. Istället florerar en massa myter och rädslor kring sorg i vårt samhälle. Bristande kunskap och isolering är de två främsta anledningarna till att sorgen förblir oförlöst.

Sorg är den normala och naturliga känslomässiga reaktionen på en förändring av något slag. Dödsfall och skilsmässor är de situationer som oftast förknippas med sorg. Separationer, övergrepp, relationsproblematik (till partner, föräldrar, barn, vänner, kollegor), egen eller annans sjukdom, att förlora ett husdjur eller att livet inte blev som man hade tänkt sig, är andra exempel på förluster som kan orsaka sorg. Även utbrändhet/utmattningsdepression bottnar ofta i sorg, eftersom oförlöst sorg ofta ligger bakom de beteenden som orsakar dessa symptom.

BAKGRUND

Kursmaterialet vi använder oss av i Individuell Sorgbearbetning är utvecklat av John W James och Russell Friedman som under de senaste 30 åren personligen hjälpt fler än 25 000 sörjande. År 2001 togs metoden till Sverige av Anders Magnusson efter att han fått egen hjälp av metoden. Anders grundade då även Svenska Institutet för Sorgbearbetning (www.sorg.se), ett politiskt och religiöst obundet utbildningsföretag med målet att hjälpa så många sörjande som möjligt med sorgbearbetning.

KURSBESKRIVNING

Individuell Sorgbearbetning är en kurs i hur du kan bearbeta och förlösa din sorg efter dödsfall, separationer och andra förluster. Kursen är utformad för att ge dig kunskap om hur du kan förlösa din sorg så att du åter kan delta helt och fullt i livet.Under kursen genomför du ditt eget sorgearbete. Handledare Anna Boman ger dig instruktioner, men det är du som kursdeltagaren som gör det mesta av arbetet. Kursen är inte terapi, utan ett sätt att förmedla kunskap och erbjuda stöd så att du kan genomföra din egna bearbetning.


Anna Boman
Diplomerad kraniosakral terapeut, massageterapeut. Certifierad handledare i Sorgbearbetning.

Hjälper människor i alla åldrar till förbättrad hälsa genom sina behandlingar. Arbetar med kraniosakral terapi, klassisk- och koppningsmassage. Arbetar också som handledare i sorgbearbetning.


PRAKTISKA DETALJER

Kurslängd: 8 veckor.
Omfattning: Ett möte á 60 minuter per vecka, samt cirka 2 timmar för hemuppgifter.
Handledare: Anna Boman
Plats: Hälsoteamet Tyresö, Radiovägen 3 Tyresö
Avgift: 6900 kr. För företagsfakturering tillkommer moms.
Kursmaterial: Litteratur och kursmaterial ingår.

Kursen sorgbearbetning kan tas som utbildning på din arbetsplats eller
betalas med del av ditt friskvårdsbidrag.

PRIS

Konsultation Sorgbearbetning 30 min (gratis) per telefon eller på plats.

Programmet för Sorgbearbetning, individuellt 8 ggr 6900kr. Vid företagsfakturering tillkommer moms.