Djupvågsbehandling

Djupvågsbehandling – är ett nytt sätt att behandla bindväv och muskelspänningar på, den minskar inflammation och ökar rörlighet. Många upplever minskade problem med smärta relaterade från rörelseapparaten efter behandling, t ex smärtor ut i armar eller ben, ryggvärk eller nackvärk. 

Djupvågsbehandling är en behandling av fascia / bindväv där en behandlingsmaskin genom  harmoniska pulseringar skapar rörelse i kroppen, vilket ökar vätskeflödet och cirkulationen och resulterar i avslappning och ökad rörlighet.

Fascian är ett nätverk av bindväv utan början eller slut, det omsluter i princip allt i kroppen – från muskler och skelett till organ och celler.

Upptäckten av av att fascian, detta omslutande nätverk av bindväv, har större betydelse för hälsan än vad man tidigare trott, öppnar nya sätt att se på värk och smärta. Fascia som klibbat ihop påverkar rörligheten och då man har funnit att att det finns 6 ggr mer nervceller i fascian än i muskler går ”låsningar” i fascian att härleda till  exempelvis smärta i ländryggen.

En ”sjuk” fascia blir snabbt en ond cirkel. Inflammation uppstår, flödet av vätska och immunförsvar påverkas – och värken i säg gör vila och återhämtning svårare.

AGNETA_PORTATT_18

Agneta Sandgren

Legitimerad kiropraktor.

En kiropraktor behandlar smärta, skador eller besvär som orsakas av störningar i leder, muskler eller nerver. Kiropraktik kan användas i både behandlande och förebyggande syfte.


Behandlingar

Djupvågsbehandling  40 min.