Om oss

Hälsoteamet är ett hälso- och friskvårdscenter i Tyresö. Vi är erfarna terapeuter med hög medicinsk kompetens som arbetar utifrån ett helhetstänkande. Vi tror att det finns en självläkande förmåga i människan men att det ibland kan behövas stöd för att komma tillbaka eller för att förbättra och bibehålla hälsan. Vi erbjuder personliga unika behandlingskombinationer. Välkommen till Hälsoteamet – vi ger dig mer energi!

Boka tid Behandlingar

Agneta Sandgren
Legitimerad kiropraktor

En kiropraktor behandlar smärta, skador eller besvär som orsakas av störningar i leder, muskler eller nerver. Kiropraktik kan användas i både behandlande och förebyggande syfte.

Anna Boman
Diplomerad kraniosakral terapeut, massageterapeut

Hjälper människor i alla åldrar till förbättrad hälsa genom sina behandlingar. Arbetar med kraniosakral terapi, klassisk- koppnings- och hotstone massage.

Cecilia Utvik
Medicinsk fotvårdsterapeut

Utför alla typer av behandlingar för god fothälsa som bäst tillgodoser dina behov. När du tar hand om dina fötter sprider sig ett välbefinnande i hela kroppen.

Karin Andreason
Leg. sjukgymnast, diplomerad massör

Arbetar med sjukgymnastik, akupunktur, och klassisk massage. Hon har god förståelse för problem som kan förekomma för idrottare men även för motionären.

Behandlingar

Kiropraktik

Vid en kiropraktisk behandling går kiropraktorn igenom patientens sjukdomshistoria och gör en noggrann undersökning av kroppens och ryggradens leder, muskler och nerver. På så sätt klarläggs funktionsstörningar och smärttillstånd som kan behandlas med kiropraktik alternativt hänvisas vidare till annan specialist. Inom kiropraktiken finns många olika behandlingstekniker. Den vanligaste är HVLA-manipulation av kroppens leder. Men även mjukdelsbehandling och rehabiliteringsträning används i det kiropraktiska omhändertagandet. Oftast får man tre till fem behandlingar inom några veckor och därefter utvärderas resultatet.

Pris:
Kiropraktik nybesök 40 min 600 kr
Kiropraktik återbesök 40 min 600 kr
Kiropraktik barn/ungdom under 18 år 30 min 450 kr
Kiropraktisk helhetsbehandling av rygg och kropp 75 min 950 kr

Boka tid

Fotvård

Fotvård som förebyggande behandling eller för att lindra dina problem. Du får tips och råd hur du ska ta hand om dina fötter på bästa sätt. Alla behandlingar börjar med ett skönt fotbad och avslutas med en välgörande fotmassage.
Vilken behandling passar just dig?
Medicinsk fotvård, behandlingen anpassas efter dina behov. Du har svårt att nå dina fötter, nedsatt syn, sjukdomsrelaterade problem i fötterna, diabetes, psoriasis, felställningar, nageltrång, svamp, liktornar, förhårdnader, hälsprickor, vårtor, nagelkorrigering.

Fotfriskvård är för dig som vill ha en välgörande fotbehandling anpassad efter dina behov. Du har inga medicinska problem i dina fötter. Denna behandling räknas som friskvård.

Pris:
Medicinsk fotvård 50 min 600:-
Delbehandling 30 min 450:-
Nagelkorrigering 30 min 450:-
Fotfriskvård 50 min 750:-
Spapedikyr 90 min 1200:-

Boka tid

Akupunktur

Akupunktur är en behandlingsmetod som har använts inom den traditionella kinesiska medicinen i tusentals år som innebär att bestämda punkter på kroppen stimuleras. Nålbehandling är den vanligaste formen men där även el kan stimulera nålarna för att få starkare behandling. Medicinsk akupunktur är en naturlig utveckling av den traditionella behandlingsformen. Medicinsk akupunktur grundar sig på nutida kunskaper om anatomi och fysiologi . Målet med behandlingen är dock detsamma: optimera förmågan till självläkning samt hjälpa kroppen till smärtlindring.

Pris:
Akupunktur medicinsk 30 min 400 kr

Boka tid

Massage

Svensk klassisk massage är en behandlande, förebyggande och rehabiliterande behandling som efterföljs av töjning och rådgivning allt efter just dina behov. Massage sätter igång blodcirkulationen som gör att kärlen vidgas och syretillförseln till muskeln ökar samt att borttransporten av slaggprodukter förbättras. Massage gör spända muskler mjuka och elastiska och stärker immunförsvaret. Stress motverkas genom att nervsystemet lugnas och ”lugn och ro hormonet” oxytocin produceras. Muskelsmärta lindras, koncentrationsförmågan förbättras och ett välbefinnande upplevs.

Pris:

Klassisk massage barn upp till 12 år 30 minuter: 350 kr
Klassisk massage 30 min 450 kr
Klassisk massage 45 min 600 kr
Klassisk massage 60 min 700 kr
Klassisk massage 75 min 800 kr

Boka tid

Kraniosakral

Kraniosakral behandling hjälper kroppens system att komma i balans så att den kan självkorrigera och läkas. Det är en metod där man mycket mjukt behandlar skallens alla ben i förhållande till ryggraden och bäckenet och korrigerar små felställningar som i sin tur påverkar hela kroppen. Man löser spänningar i kroppens fasciala lager och hjärnhinnorna och återställer det hydrauliska trycket i ryggmärgsvätskan. Kroppen ges möjlighet att själv lösa spänningar och obalanser på cellnivå så att en djup läkning kan ske. En behandling är mycket avslappnade och återställer cirkulation och flöde. Påverkar också den emotionella och mentala aspekten av en spänning.

Pris:

Kraniosakral terapi barn upp till 12 år 45 minuter: 450 kr
Kraniosakral terapi 60 min 700 kr
Kraniosakral terapi och massage 75 min 850 kr

Boka tid

Hudvård

Hudvård innefattar olika behandlingsmetoder för ansikte och kropp och har för syfte att rengöra och förbättra hudens tillstånd och utseende, ge skön avslappning.
Behandlingsmetoderna beror mycket på hudens typ och behov samt patientens önskemål. Hudvård kan ha behandlande eller förebyggande effekt på huden och kan skötas manuellt och med hjälp av maskiner.
Jag arbetar med Dr Rimplers produkter och M3 utrustning.
Dr Rimpler är ett internationellt prisbelönt hudvårdsmärke från Tyskland som tillverkar sina produkter av rena och aktiva ingredienser. M3 är en multifunktionell estetisk hudvårdsapparat som använder sig av elektricitet i olika former. Den kan utföra olika behandlingar för ansikte och kropp samt kan ge smärtlindring.

Boka tid

Sjukgymnastik

Sjukgymnastik innefattar olika behandlingsmetoder som syftar till att förbättra rörelseförmågan efter skador i muskulatur och leder, till exempel vid belastningsskador som musarm, impingement i axeln, artros eller frakturer men kan också vara att träna upp en svag muskulatur. Sjukgymnastik används för att underhålla eller få tillbaka, rehabilitera, och möjliggöra bästa rörelseförmåga och för att uppnå ett bra arbets- och vardagsliv. Behandlingsmetoderna bygger på ett samspel mellan den behandlande sjukgymnasten och patientens egna resurser.

Pris:

Sjukgymnastik barn upp till 12 år 30 minuter: 300 kr
Sjukgymnastik återbesök 30 min 400 kr
Sjukgymnastik nybesök 60 min 450 kr

Boka tid

Övrigt

Övrig massage Vi har flera härliga specialvarianter av massage. Här finns något som passar för alla. Hot stone massage med varma lavastenar är mycket värmande och avslappnande. Koppningsmassage med sugkoppor är bra för bindväven.
Fot och underbensmassage för ditt välbefinnande.

Pris:

Hot stone massage 60 minuter: 850 kr
Hot stone massage 80 min 1000 kr
Massage och koppning 45 min 600 kr
Pris fot och underbensmassage 500 kr

Boka tid

Erbjudande

Ge bort en behandling

Ett presentkort från Hälsoteamet är den perfekta presenten till den som behöver slappna av eller piggas upp. Det går att köpa presentkort till oss enkelt online via vår bokningssida. En verkligt fin gåva att ge bort till någon du bryr dig om! Alltid uppskattat! Hälsoteamet har även vackra egendesignade presentkort till försäljning i vår lokal där det går att välja på en specifik behandling eller en valfri summa. Gör någon glad idag!

Köp nu

Kontakt

Här finns vi:

Adress:
Radiovägen 3 (ingång mot Bollmoravägen) 135 48 Tyresö
Telefon: 08-712 70 00
E-post: info@halsoteamet.se

Våra terapeuter är medlemmar i respektive branschförbund; Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund, Kiropraktiska föreningen i Sverige och Sveriges Fotterapeuter.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få tips och erbjudanden om våra behandlingar.

Öppettider:

Telefontid: vardagar 08.00–17.00
Öppet för bokad behandling vardagar mellan 08.00 och 19.00. Övriga tider enligt överenskommelse med respektive terapeut.

Vi tar emot Friskvårdskuponger och ActiWay på klassiska massagebehandlingar.
Avbokning senare än 24 h innan debiteras fullt pris.

Boka tid

Skicka oss ett meddelande